zászló, zászlókészítés, hímzés, zászlórúd, lobogó, címer, sportzászló, nemzetzászló, magyar, európa, unió, város címer, települészászló


Gyakran ismételt kérdések

Milyen alapanyagból készülhetnek a zászlók?

Korunk korszerû lobogói általában 100% poliészter alapanyagból készülnek, melybõl azonban különbözõ gyártási technológiákkal számos eltérõ tulajdonsággal rendelkezõ kelmét állítanak elõ. A zászló rendeltetése határozza meg az általunk felhasznált alapanyagot. Így például az idõjárás viszontagságainak fokozottan kitett, kültéri lobogókat (pl. hajózászló, közterületeken elhelyezett nemzeti vagy reklámzászlók) hurkolt, 110 gr/m2-es alapanyagból készítjük, mely könnyû súlya ellenére is kitûnõen ellenáll a szélnek, esõnek és a nap káros UV sugárzásának. (Ma 1040; Ma 1120)
Rendelet szabályozza azonban a közintézmények fellobogózását, mely elõírja, hogy az ilyen épületeken a nemzeti zászlóknak szõtt textíliából kell készülni. Erre a célra ajánljuk 100 gr/m2-es zászlóselymünket, melybõl gyönyörû címeres és címer nélküli zászlók készíthetõk. (Ma 1000; Ma 1020)
Díszzászlóinkat, legyenek akár nyomottak vagy hímzettek nagy fényességû szaténselyem alapanyagból készítjük, mely azonban a tartós kültéri használatra nem alkalmas. (Ma 1060) Szintén szaténselyem alapra készítjük mindkét oldalon nyomott asztali, autós- és sportzászlóinkat is.

Vannak-e szabványméretek?

A különbözõ nemzetek zászlóinak nem a mérete, hanem az oldalaik aránya van meghatározva. Magyarország zászlaja a legtöbb országéhoz hasonlóan 3:2 arányú, mely azt jelenti, hogy 3 egységnyi hosszúsághoz 2 egységnyi szélesség társul. Ezzel ellentétes azonban a közintézmények fellobogózásáról szóló kormányrendelet, amely a magyar zászlók méretét 2x1, 3x1,5 vagy 4x2 méterben határozza meg. A zászlózási etikett szerint az egymás mellett elhelyezett zászlóknak azonos méretûeknek és arányúaknak kell lenniük. Oldalainkon a szabványnak megfelelõ zászlókat vásárolhatják meg. Természetesen egyedi méreteket is szívesen elkészítünk.
A reklámzászlók arányait általában a nyomandó minta jellege, míg méretét a zászlórúd magassága határozza meg.

Mekkora lobogót helyezzünk el a zászlórudunkon?

Fali zászlórúd esetében:
• 1,5 m-es rúdhoz – 90x60 cm-es,
• 2 m-es rúdhoz – 135x90 cm-es,
• 2,5 m-es rúdhoz – 200x100 cm-es
Föld zászlórúd esetén: bármekkora zászló elhelyezhetõ figyelembe véve azt, hogy a zászló ne érjen hozzá másik zászlórúdhoz, egyéb tárgyakhoz, illetve fához.

Tisztíthatók és javíthatók-e a zászlók?

Igen, a zászlók általában mosógépben 40C0-on moshatók. Kivételt képeznek ez alól az olyan zászlók, melyekre szitanyomott címer van felvarrva (pl. az Ma 1020-as címeres magyar zászló). Az ilyen lobogókat kézzel, langyos vízben lehet tisztítani. Száradás után vasalás javasolt. Tudni érdemes azonban, hogy a gépjármûvek által kibocsátott szennyezõ anyagok által megszürkült zászlók eredeti színüket már nem nyerik vissza.
A közintézmények fellobogózásáról szóló rendelet elõírja a zászlók három havonkénti tisztítását, illetve kötelezõ évenkénti cseréjét. Ne feledjük, hogy egy koszos vagy szakadt lobogó éppen ellenkezõ hatást fejthet ki, mint amire a zászlót eredetileg szántuk. Különösen illetlen dolog nemzeti lobogónk elhanyagolása. Cégünk az általunk készített zászlókat a vásárlást követõen két alkalommal ingyenesen kitisztítja és ha szükséges, megjavítja. Önöknek pusztán a szállításról kell gondoskodniuk.

Mi az élettartama a zászlónak és vállalnak-e rá garanciát?

A zászló élettartamát nagyban befolyásolja elhelyezése. Egy gépjármûforgalommal nagyon terhelt út mellett a zászlók akár néhány hónap alatt is elkoszolódhatnak oly mértékben, hogy már tisztítással sem hozhatók vissza eredeti színei, ezért cserélni kell. Vannak természetesen az átlagnál jóval szelesebb, huzatosabb helyek, ahol az elhasználódás gyorsan bekövetkezik, míg egy szélvédett, tiszta levegõjû környezetben akár évekig is loboghat. Garanciát a fenti okok, illetve a bármikor bekövetkezõ viharok miatt cégünk nem vállal. A zászló élettartama jelentõsen meghosszabbítható, ha azt a meteorológia által elõre jelzett viharok elõtt bevonják.

Milyen módon rögzíthetem zászlómat?

Amennyiben fa zászlórúdra kívánják a zászlót elhelyezni, kérjük válasszák a rögzítési módnál a bújtatós változatot: a zászlót a bújtatójánál fogva ráhúzzák a rúdra és egy vagy két szöggel az e célra varrott füleknél megtûzik.
Földzászlórúdra - amennyiben azon drótkötél vagy egyéb zsinór fut – kapcsokkal ellátott zászlót tudnak rögzíteni a kötélzeten kialakított hurkokba. Hajózászlók esetében – ha a hajón zászlórúd található – a kötözõvel ellátott lobogókat javasoljuk, míg vitorlás hajók álló kötélzetén a tépõzáras lobogókat rögzíthetik egyszerûen.

Szita- vagy digitális nyomás?

A technika fejlõdése mára már lehetõvé teszi, hogy digitális nyomtatással is hasonló minõségû zászlókat készítsünk, mint szitanyomással. Ehhez természetesen speciális zászlónyomó berendezésre van szükség, mely az általában elterjedt nagyformátumú,
oldószeres tintával nyomó berendezésekkel ellentétben speciális, úgynevezett szublimációs eljárással nyom. E technológia kimondottan poliészter textíliák színezésére lett kifejlesztve. Az általunk ilyen módon elkészített zászlók mosás és dörzsállósága kitûnõ, színei élénkek, a használat során nem kopnak, nem töredeznek. Szitanyomással a magas elõkészületi költségek miatt általában sok darabos és/vagy kevés színnel nyomott zászlókat érdemes készíttetni. Cégünktõl kért árajánlat során minden esetben mérlegeljük, hogy melyik módszerrel tudunk költségkímélõbben zászlót elõállítani és az olcsóbb eljárásra adunk árajánlatot.

Vállalják egyedi zászlók elkészítését is?

Természetesen vállaljuk. A zászlókészítés nyitóoldalán az árajánlatkérésre kattintva, adatainak megadásával kérhet ajánlatot.
Az árajánlatkérés leírása mezõbe kérjük, írják be a lobogó méretét, darabszámát, valamint hogy a zászlót milyen célra kívánják használni, hogy cégünk az Önöknek legmegfelelõbb anyagra és nyomási eljárásra adja meg ajánlatát. A kalkuláció elkészítéséhez nagy segítséget jelent, ha fájlmellékletként (cdr, ai, eps, jpg, bmp, gif, tif, doc) megküldik a zászlótervet.

Hogyan jut el hozzám a megrendelt termék?

Áraink tartalmazzák az ÁFÁ-t.
A szállítás díja belföldön kis terjedelmű csomag esetén, előre utalással, vagy online bankkártyás fizetéssel bruttó 2500 Ft, utánvétes fizetéssel bruttó 3000 Ft.
Zászlórúd és egyéb terjedelmes (1 métert, vagy 10 kg-ot meghaladó) alkatrész rendelése esetén, előre utalással, vagy online bankkártyás fizetéssel bruttó 4000 Ft, utánvétes fizetéssel bruttó 4500 Ft. Csomagolási és egyéb költséget nem számítunk fel.
A feladás várható határideje raktáron lévő termékek esetén 1-3, gyártás esetén 3-6 munkanap.
A feladás időpontjáról munkatársunk 1 munkanapon belül e-mail értesítést küld. A várható kézbesítés belföldön a feladástól számított 1-2 munkanap.


  • A kedvezményezett neve: ROVIPRINT Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: A ROVIPRINT Kft. kapacitásbővítő gépvásárlása
  • A szerződött támogatás összege: 5 069 523 Ft
  • A támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • A projekt tartalmának bemutatása:
    A projekt keretében egy modern hímzőgép került beszerzésre, és üzembe helyezésre vállalkozásunk telephelyén. Az új hímzőgép 6 fejes, 15 tűs, huroköltéses, beépített komputer-vezérlésű gép, mely egyidőben több munkadarab hímzésére képes, hímzési sebessége lényegesen magasabb, ciklusideje rövidebb, mint elavult elődjéé. Emellett az új gép lényegesen energiahatékonyabb, és zajkibocsátása is alacsonyabb. A gyorsabb gép jelentős termelési kapacitásnövekedést, ezáltal árbevétel-növekedést, az alacsony vibráció és a halkabb működés pedig jelentős zajszint-csökkenést eredményez, amely dolgozóink számára kellemesebb munkakörülményeket biztosít."
  • A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018. január 15.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00501

Elérhetőség

Üzletünk

7622 Pécs, Légszeszgyár utca 17/b
Telefon: +36 72 511-480
E-mail:
Ügyfélfogadási idő:
hétfőtől - csütörtökig: 9.00-16.00 óráig
pénteken: 9.00-14.00 óráig

Levelezési cím

Roviprint Kft. 7627 Pécs, Torda utca 20.

Cégadatok

Cégnév: Roviprint Kft.
Székhely: 7627 Pécs, Torda utca 20.
Telephely: 7622 Pécs, Légszeszgyár utca 17/b
Cégjegyzékszám: 0209067736
Adószám: 12722673-2-22
Bankszámlaszám: 10701214-47201103-51100005
CIB Bank Zrt.
Pécs

Csomagküldés

Roviprint Kft. H-7627 Pécs, Torda u. 20.

Térkép